• Welcome to PlumbersForums.net (formerly UKPlumbersForums.co.uk). Please login with your usual username and password. Or register for free if you haven't already done so.

Discuss Fuse blowing on Altech/JG Speedfit underfloor heating system in the Underfloor Heating Forum area at PlumbersForums.net

Status
Not open for further replies.

Nikita

New Member
Messages
1
Reaction score
0
Hello,

I have a wireless underfloor system controlled by altech receivers and transmitters. There is also a JG speedfit control board and distribution board. As soon as the transmitter connects to the receiver, a green light turns on and the actuator valves on a manifold attempt to turn on. As soon as this happens the fuse on the control/distribution board blows. At first this took a while but after replacing the fuse 2 times it had become instant as soon as the receiver connects.

What would be your suggestions to what could be wrong?

Thank you
 

Vee

Plumber
GSR
Messages
379
Reaction score
68
If you have the pump with the suppressor fitted on the pump supply wire (chunky black section) in particular it could be a pump problem. Only option is to change the pump in that case. Check for dead short (continuity) on pump wiring. Or disconnect the pump from the controls and try another fuse...
 
Status
Not open for further replies.

Forum Sponsors

Corgi - Plumbing Supplies for Professional Plumbers

Plumbase - Plumbing Parts for Plumbers

Underflor Heating Systems by uHeat

Wetroom Supplies by Wetroom Store

Nicobond - Wetroom and Tiling Supplies

Corgi - Plumbing Supplies for Professional Plumbers

Top Bottom